LAS DRAVA

Objavil on 18. Avgust, 2017 v kategoriji Novice - Ni komentarjev
skupni-logo

Obvestilo za javnost

Občina Ruše in Javni zavod CEZAM sta prijavila projekt USTVARJANJE ŠPORTNE PLATFORME IN PREPOZNAVNOSTI OBČINE na javni poziv Lokalne akcijske skupine LAS DRAVA. Projekt je dobil podporo strokovne komisije in upravnega odbor LAS DRAVA ter je predlagan v potrditev na ministrstvo.
V okviru projekta je cilj povečati število delovni mest, razviti novo lokalno ponudbo storitev na športno-rekreativnem področju s tem pa izboljšati in zaokrožiti ponudbo športnih ter rekreativnih površin namenjenih mnogim na območju Zadravja, ki postaja vse bolj prepoznavna športno-rekreacijska destinacija za občane Ruš in druge obiskovalce.
K obstoječim športnim in rekreativnim površinam v Zadravju: Športni park Ruše (in-line hokej, pumptrack, skate park, kombinirano igrišče za košarko/nogomet/rokomet, športno rekreativno igralo za otroke, pokriti bazen, kegljišče), nogometni stadion, fitnes na prostem, tenis igrišče in športna dvorana se bo v okviru projekta vzpostavil vadbeni prostor za ulično vadbo, t.i. Street Workout in kupili čolni (kajaki in kanuji) za plovbo po Dravi. CEZAM kot upravitelj ŠPR bo tudi nadalje upravljal športne objekte, opremo in površine v lasti Občine Ruše na območju Zadravja in bo na osnovi vzpostavljene športne platforme pripravil nove integralne športno-turistične produkte za prepoznavnost Občine Ruše kot športne turistične destinacije. V okviru tega bodo izvedeni tudi promocijski in tekmovalni športni dogodki ter promocija projekta. Za kakovostno izvedbo teh vsebin bosta v projektu nastali dve novi delovni mesti. Projekt se bo zaključil v januarju 2018.
Predvidena skupna vrednost projekta je skorja 43.000 EUR, od tega se pričakuje sofinanciranje v višini dobrih 31.000 EUR. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več na povezavi spletne strani evropske kohezijske politike v Sloveniji www.eu-skaldi.si.

skupni-logo

esrr-hiska-plakat-oznacitve-page0001

Komentarji so izključeni.